Slottskarusellen

Det var en gång en uttråkad prinsessa. Hon satt var dag i sitt fönster och drömmande såg ut över trädgården. Där ute jobbade den unge trädgårdsmästaren. Prinsessan älskade trädgårdsmästaren av hela sitt hjärta och drömde om att han en dag skulle älska henne tillbaka.

Trädgårdsmästaren, som arbetade för prinsessans pappa kungen, ägnade var ledig stund åt att se upp mot fönstren i slottet för att få en glimt av den han hade kär. De fåtal gånger som hans utvalde skyndade igenom trädgården log han förhoppningsfullt, men det hände aldrig att han fick ett tillbaka som svar.

I slottet arbetade den vackre tjänaren som trädgårdsmästaren älskade, men som inte hade ögon för någon annan prinsessan. Det sorgliga var att hon inte ens märkte den unge mannen som gick och trånade efter henne än mindre pratade med honom.

Dagarna gick och blev till år. Prinsessan, som alltid gjorde som sina föräldrar önskade gifte sig till slut med prinsen, men hon glömde aldrig trädgårdsmästaren. Trädgårdsmästaren å sin sida förblev ogift. Han kunde aldrig glömma sin ungdomskärlek. Tjänaren gav efter för påtryckningar och gifte sig högst motvilligt med flickan i grannhuset.

Ingen av dem blev någonsin lyckliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *