Datorkrångel

Inte nog med att min Mac dog och med den mina filer. Plötsligt fick jag virus på laptopen för första gången i mitt liv. Jag som som brukar vara så försiktig och så klickar jag på en länk och så är det kört. Två datorer utslagna på bara några dagar. Usch. Jag borde inte ha kört Windows, men nu är det så dags. Nu ligger den där, Trojanen och äter upp mina filer och hindrade mig från att gå ut på internet. Det hindrade mig också från att uppdatera mitt antivirusprogram. Fiffigt om man är virusskapare, men mindre trevligt för mig.

Till slut fick jag rådet att pröva Ubuntu. Linux för mig, svårt att se. Linux är för datanördar eller hur? Men visst kunde jag prova. Jag hade lyckligtvis en gammal skiva med Kubuntu hemma, för en ny gick ju inte att göra eftersom jag saknade internet. Kubuntu kändes som Windows 98 ungefär och saknade svenska tecken och inget låg där jag var van. Men jag kom ut på internet så jag lyckades få ner senaste versionen av Ubuntu och vips kom jag åt mina filer. Nu kan jag äntligen göra den där backupen som jag tänkt så länge. Och sen ska jag formatera om hårddisken.

Bort med allt gammalt jobbskräp. Äntligen ska jag få kontroll över min egen dator. Den är gammal, det är en PC, men det är den enda jag har nu. En annan sak som förånade mig är att jag faktiskt gillar Ubuntu. Det är inte alls så där svårt som jag trodde att använda. Och den senaste versionen är så långt ifrån Windows 98 man kan komma. En partition med Ubuntu för det mesta jag gör på datorn och Windows på den andra för Photoshop. Nu hoppas jag bara på att få tillbaka min Mac. Åtminstone mina filer men helst så jag kan använda den. Mac är min första och största kärlek även om jag vänstrar lite med både Windows och nu Ubuntu. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *