Mjölk och yttrandefrihet

Varför gör alla så stor affär av att de är beredda att betala mer för den mjölk de kolkar i sig? Är det inte självklart, att om de vill ha en produkt, att de betalar för den? Vad är det som är nytt? Att inte skattebetalarna ska betala för den fullt ut?

Själv betalar jag redan, med min skatt, stöd till dessa mjölkdrickare (statligt stöd) indirekt trots att jag inte dricker mjölk från en annan art och jag slutade att dricka den från min egen art långt innan jag fyllde ett år.

Men om det är så det ska vara kan jag nämna att jag också skulle vara beredd att betala mer för grymhetsfri, miljövänlig och nyttigare växtmjölk för att hjälpa till att minska lidandet, förbättra för miljön och samtidigt få hälsovinster.

De grupper på Facebook vars fokus är att medlemmarna är beredda att betala mer för komjölken får vara ifred för de som inte tycker samma, men de som propagerar för växtmjölk får ständigt nya ”medlemmar” som kommer dit för att häckla de som inte tycker samma. Majoritetens makt över minoriteten antar jag. De som ”tycker fel” tystas. Yttrandefrihetens baksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *