Förändra ditt liv i 7 steg – Steg 1

Ja, jag vet. Det låter lite klyschigt, men när jag hittade tipsen på en amerikansk hemsida så kände jag att det talade direkt till mig. Jag, om någon, behöver verkligen förändra mitt liv. Jag har hamnat mitt i ett slags limbo när jag inte vet riktigt åt vilket håll jag är på väg. Visst har jag planer som jag arbetar på att genomföra, men om jag inte riktigt tror på mig och på dem blir det svårt. Jag har därför bestämt mig för att testa den där metoden jag hittade på den där amerikanska sajten. Idag är första dagen i 7-stegsprogrammet. Tanken är att man ska kunna köra detta program flera gånger och blir det bra så gör jag det:).

Steg 1: Ladda dina batterier  och välj riktning

Städa i dina gamla negativa tankemönster. Tänk inte: ”jag kan inte”, eller ”varför händer detta alltid mig?”. Försök att hitta lösningar där du förut bara såg problem. Tänk istället: ”jag kan göra det här” eller ”jag vet att jag är duktig på det här”.

Skapa också en mental tillflyktsort där du kan dra dig tillbaka när du behöver ladda dina batterier. Det kan vara en äng en vacker sommardag eller kanske en öde strand eller vad nu passar dig. Om du börjar känna att dina vanliga negativa tankar återkommer så dra dig tillbaka till din egen privata plats.

Sätt på lite musik du tycker om. Stäng ute vardagen och ta en stund för dig själv. Besök din egen plats och börja din väg mot ett bättre liv. Det är ditt liv så låt inte andra eller dina egna negativa tankar göra så att du inte lever det liv du kunde leva.  Jag har redan börjat min väg mot ett bättre liv:).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *